4 Reguli pe care fiecare mamica de succes le urmeaza

mama-succes

Exista o formula “corecta” pentru a fi o mama buna? Cred ca da. Dar nu iti face griji, probabil ca nu este ceea ce crezi. Aceasta formula are la baza cateva reguli simple, pe care fiecare mama le poate urma. Este vorba despre niste lucruri pe care cu totii ne straduim sa le facem, dar s-ar putea sa avem nevoie de un memento din cand in cand.

Acestea fiind spuse, iata care sunt principalele reguli pe care fiecare mamica de succes le urmeaza:

1. Au asteptari realiste de la ele insesi si de la copiii lor.

A avea asteptari realiste este o necesitate atunci cand vine vorba de a fi o mama buna. Asadar, incearca sa atingi obiective realizabile. Daca iti masori capacitatea de a fi mama folosind o scara nerealista, nu te vei simti niciodata indeajuns de buna.

Cand te intorci de la locul de munca, unde ai lucrat din greu, vei deveni “mama cu jumatate de norma”. O mama care trebuie sa se ingrijeasca si care nu pune nevoile copilului ei pe primul loc. Bineinteles ca ai putea sa iti sacrifici tot timpul liber pentru a avea grija de copil. Dar acest lucru nu ofera un bun exemplu pentru micutul tau.

2. Se bucura de fiecare clipa.

Trebuie sa te bucuri de fiecare moment de mama pentru copilul tau. Pretuieste fiecare clipa! Pentru ca timpul trece atat de repede! Daca nu te bucuri de noptile nedormite, de muntii de rufe de spalat, de scanceturile si ganguritul micutului, mai tarziu, cand copilul tau va creste, foarte probabil ca vei regreta ca nu te-ai bucurat de aceste simple, dar pretioase, clipe.

3. Nu se plang.

Copiii sunt o binecuvantare. Pe langa faptul ca trebuie sa te bucuri de fiecare moment al cresterii copilului tau, nu trebuie sa te plangi niciodata de ceea ce face el, chiar si atunci cand greseste. Este normal sa faca prostii, sa nu doarma atunci cand ar trebui, sa strice lucrurile din casa, etc. Pana la urma, este un copil care se joaca si care invata.

4. Isi urmeaza instinctele.

Cea mai importanta regula din aceasta lista este aceea de a avea incredere in propriile instincte. Se spune ca intuitia este superputerea unei femei. Din momentul in care afli ca in viata ta va aparea un copil, vei fi bombardata cu informatii si sfaturi contradictorii. Sigur, sfaturile expertilor sunt intotdeauna de folos, insa exista momente in care unele dintre aceste sfaturi par sa interfereze drastic cu increderea in propriile instincte.

Fii un parinte responsabil si ia decizii in cunostinta de cauza. Este vital sa incepi sa ai incredere in tine si sa iti urmezi propriile instincte.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)