5 Obiceiuri pe care le au mamele de succes

investment-5241253_1280

A fi mama este ceva natural, dar nu usor. Cele mai multe mame sunt aglomerate cu fel si fel de responsabilitati, ce deseori pot deveni coplesitoare. Pe langa faptul ca trebuie sa aiba grija de copii, ele merg la serviciu, au grija de casa si, nu in ultimul rand, isi indeplinesc atributiile sociale.

Sa fii mama de succes insa nu este imposibil. Exista mii si mii de mame in intreaga lume care, pe langa faptul ca au o familie minunata, s-au remarcat prin cariere incredibile in diverse domenii.

Mai toate aceste mamici de succes au cateva obiceiuri care le-au ajutat sa gaseasca acel echilibru intre familie si serviciu. In randurile de mai jos iti dezvaluim 5 dintre aceste obiceiuri.

1. Isi acorda timp pentru propria persoana.

Famila si prietenii sunt extrem de importanti si nu trebuie neglijati, insa la fel de important este sa iti dedici timp tie insati. Stim ca este dificil ca mama de copil mic sa adopti acest obicei, insa trebuie sa ai in vedere ca, pe langa faptul ca esti mama, esti inca femeie. Ai nevoie de timp personal pentru a face lucrurile care iti aduc placere, pentru a-ti vedea in continuare de interese si de pasiuni. Asadar, ia-ti macar o jumatate de zi pe saptamana pentru a te relaxa fie la o cafenea, la un spa sau acasa, citind o carte sau uitandu-te la un film.

2. Fac sport.

Sportul trebuie sa fie o necesitate pentru oricine, indiferent de obligatiile si responsabilitatile pe care le are in viata. Nu este vorba doar despre a arde cateva calorii, ci pur si simplu de a elibera endorfine si, mai ales, de a-ti mentine sanatatea fizica si psihica. Fie ca alegi yoga, pilates sau fitness, este deosebit de important sa alegi o modalitate de a-ti pune corpul in miscare macar de 2-3 ori pe saptamana.

Mama, Fiică, Apus De Soare, Siluetă, Amurg, Soare

3. Se odihnesc bine.

Nicio mamica obosita nu poate sa fie energica sau productiva in timpul zilei. Pune asadar niste limite in ceea ce priveste programul zilnic si odihneste-te macar 7 ore in timpul noptii pentru ca organismul tau sa aiba timp suficient sa se regenereze. De asemenea, profita de orice pauza din timpul zilei pentru a dormi putin, deoarece acesta este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine, ca mama.

4. Sunt organizate.

Nicio mamica de succes nu este haotica sau lasa lucrurile la voia intamplarii. Indiferent ca ai o cariera sau ca stai acasa sa ingrijesti bebelusul, trebuie sa iti planifici ziua pentru a evita haosul. Pana la urma, cu cat esti mai organizata, cu atat mai productiva vei fi.

5. Stiu sa spuna nu.

O mama de succes stie si nu ii este frica sa traga linie si sa spuna “nu” atunci cand este cazul. In mod cert, intotdeauna se va ivi o persoana care sa iti ceara ajutorul si, desi iti doresti sa fii o mama buna sau o prietena de nadejde, exista momente in care, pur si simplu, este mai bine pentru binele tau sa refuzi.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)