Ce trebuie sa faci pentru a avea un dormitor frumos mirositor

parfum-casa

Stiai ca cercetarile recente au aratat ca oamenii pot distinge mai mult de 1 trilion de mirosuri? Descoperirile arata ca simtul nostru olfactiv este mult mai discriminator decat credeam in trecut. Avand in vedere capacitatea nasului nostru de a detecta atat de multe mirosuri, nu este de mirare ca ne simtim mai confortabil in medii cu mirosuri placute.

Pentru ca ne petrecem o treime din viata in dormitor, trebuie sa admitem ca acesta este un loc bun de a evalua mirosul si calitatea aerului din mediul in care traim, sa avem un parfum de rufe care sa ne faca sa ne simtim extrem de comfortabil.

Iata ce poti face pentru ca dormitorul tau sa miroasa bine:

Identifica mirosul!

Inspecteaza amanuntit camera pentru orice mucegai, scurgeri de apa, condens sau umiditate. Cauta mucegaiul in locurile intunecate si umede – acolo se dezvolta. Daca gasesti urme de mucegai, vei dori sa le cureti imediat. De asemenea, este important sa tii cont de – si sa repari – orice scurgeri de apa unde se aduna condens sau umezeala. Chiar daca nu ai parte de mucegai, zonele umede sunt propice pentru ele.

Sterge praful din intreaga camera.

Urmatorul pas pentru a face dormitorul sa miroasa proaspat este sa stergi praful. Praful este o combinatie de particule atat din interior, cat si din exterior – de la piele moarta si polen pana la par de animale de companie si excremente de insecte. Poate aparea in mod natural in interiorul casei tale si poate fi adus din exterior. In timp ce praful in sine poate sa nu para mare lucru, diferitele componente ale sale pot provoca simptome de alergie.

Chiar daca nu esti alergic, stergerea prafului ar trebui sa fie o prioritate. Nu numai ca mentinerea dormitorului fara praf te va ajuta sa respiri mai usor, dar va si impiedica aparitia unui miros neplacut.

97,100 Clean Bedroom Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

Curata podeaua.

Acum ca ai terminat de curatat praful, este timpul sa treci la curatarea podelei. Podeaua capteaza tot ceea ce se intampla in dormitorul tau. Aceasta colecteaza praf, varsaturi, firimituri si par de animale de companie (daca ai).

Daca ai parchet in dormitor, curatarea ar trebui sa fie destul de usoara. Cel mai bine este sa folosesti un produs special pe care il poti achizitiona de la un magazin cu parfumuri de casa si rufe si un mop.

Daca ai si mocheta, s-ar putea sa mai fie ceva de facut, dar, fii sigur, camera ta va mirosi mai bine cand ai terminat. Pentru a curata in profunzime mocheta, aspira toata suprafata ei, apoi inspecteaz-o de pete. In cazul in care exista vreo pata, aplica bicarbonat de sodiu pe ea. Acest lucru ar trebui sa ajute atat la eliminarea petei, cat si la indepartarea mirosului neplacut.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)