Cele mai bune uleiuri esențiale pentru păr

Cele-mai-bune-uleiuri-esențiale-pentru-păr

Uleiurile esențiale sunt extrase din plante prin metode precum distilarea sau evaporarea. În timp ce uleiurile esențiale sunt renumite pentru capacitățile lor aromatice, ele conțin, de asemenea, proprietăți chimice puternice care pot fi benefice pentru sănătate. Uleiurile esențiale au fost utilizate de mult timp în medicațiile alternative, orientale și homeopate, datorită eficacității lor și riscului scăzut de efecte secundare. Un beneficiu pentru unele uleiuri esențiale este îmbunătățirea sănătății părului. Diferitele uleiuri pot face totul, de la a ajuta părul să crească până la a adăuga rezistență și strălucire.

Vrei să beneficiezi și tu de aceste uleiuri calitative, la prețuri excepționale?

 

 

 

Uleiuri esențiale pentru păr:

 

  1. Ulei esențial de lavandă

Uleiul de lavandă poate accelera creșterea părului. Știind că uleiul de lavandă are proprietăți care pot genera creșterea celulelor si reduce stresul, cercetătorii unui studiu pe animale au descoperit ca acest ulei a fost capabil sa genereze o creștere mai rapida a părului la șoareci. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, care pot îmbunătăți sănătatea scalpului. Se amestecă câteva picături de ulei de lavandă în 3 linguri de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos topit, și aplicați-l direct pe scalp. Lăsați-l să stea cel puțin 10 minute înainte de spălare și șamponare așa cum ați proceda în mod normal. Puteți face acest lucru de mai multe ori pe săptămână.

 

  1. Ulei esențial de mentă

Uleiul de mentă poate provoca un sentiment rece, senzațional, de furnicături atunci când crește circulația în zona în care este aplicat. Acest lucru poate contribui la creșterea părului în timpul fazei anagenice. Un studiu a constatat că uleiul de mentă, atunci când este utilizat pe șoareci, a crescut numărul de foliculi, adâncimea foliculului și creșterea generală a părului. Se amestecă 2 picături de ulei esențial de menta cu ulei de cocos. Masați-l în scalp și lăsați-l timp de 5 minute înainte de a spăla bine cu șampon și balsam.

 

  1. Ulei esențial de rozmarin

Dacă doriți să îmbunătățiți atât grosimea părului cât și creșterea părului, uleiul de rozmarin este o alegere excelentă datorită capacității sale de a îmbunătăți generarea celulară. Potrivit unui studiu, uleiul de rozmarin a ajutat vizibil la creșterea părului. Se amestecă câteva picături de ulei de rozmarin cu ulei de măsline sau de nucă de cocos și se aplică pe scalp. Lăsați-l în cel puțin 10 minute înainte de spălarea cu șampon. Faceți acest lucru de două ori pe săptămână pentru rezultate optime.

 

  1. Ulei esențial de lemn de cedru

Uleiul esențial de cedru este considerat a promova creșterea părului și reduce pierderea acestuia prin echilibrarea glandelor producătoare de ulei în scalp. De asemenea, are proprietăți antifungice si antibacteriene, care pot trata diferite condiții ce pot contribui la dezvoltarea mătreței sau la căderea părului. Într-un amestec cu levănțica și rozmarin, uleiul de lemn de cedru a dat rezultate, de asemenea, în reducerea pierderii părului. Se amestecă câteva picături de ulei esențial din lemn de cedru cu 2 linguri de ulei de măsline. Masați-l în scalp și lăsați-l timp de 10 minute înainte de spălarea acestuia.

 

  1. Ulei esențial de lemongrass

Mătreața poate fi o afecțiune comună și un scalp sănătos, fără coji este o parte importantă a sănătății părului. Uleiul esențial de lemongrass este un tratament eficient pentru măreață. Un studiu din 2015 care a constatat că a redus semnificativ mătreața după o săptămână. Uleiul esențial de lemongrass este cel mai eficient atunci când este folosit zilnic. Se amestecă câteva picături în șampon sau balsam de zi cu zi și asigurați-vă că este masat bine în scalp.

 

 

Uleiurile esențiale pot ajuta la îmbunătățirea sănătății părului cu foarte puține riscuri de efecte secundare la un preț accesibil. Sunt, de asemenea, ușor de utilizat. Pentru mulți, amestecând unele uleiuri esențiale cu un ulei de cocos sau măsline, sau cu șampon și aplicându-l în mod regulat pe scalp devine o obișnuință. Acest lucru poate favoriza creșterea părului, rezistența sau strălucirea.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)