Cele mai intalnite mituri despre aparatul dentar

sanatate-dentara

Nu toata lumea se naste cu dinti drepti si frumosi, motiv pentru care aparatele dentare sunt din ce in ce mai populare. Nefiind de foarte multa vreme disponibile pentru adulti, aparatele dentare au dat nastere la numeroase mituri ce pot duce la renuntarea la ideea de astfel de tratament.

Daca dintii tai nu sunt perfecti si ideea de aparat dentar ti-a trecut cel putin o data prin minte, iata cateva dintre miturile pe care este bine sa nu le crezi.

  1. Aparatul dentar poate sa fie folosit doar de copii si adolescenti.  Este cat se poate de fals. Un aparat dentar poate sa fie folosit inclusiv de adulti, atata vreme cat sanatatea gingiilor si a osului care sustine dintii este una foarte buna.
  2. Tratamentul cu aparat dentar este dureros. Este partial adevarat. Atunci cand este montat si ajustat, aparatul poate sa provoace un grad destul de mare de disconfort, insa este vorba despre o perioada scurta. De-a lungul tratamentului, aparatul nu provoaca niciun fel de probleme, presiunea pe dinti fiind usoara si fiind prezenta in mod constant.

    Imagine similară

  3. Aparatul dentar iti limiteaza modul de alimentatie. Foarte multa lume crede ca odata ce porti aparat dentar trebuie sa te abtii de la tot felul de alimente. Exista, intr-adevar, anumite restrictii in ceea ce priveste alimentele lipicioase, cum ar fi caramelele si guma de mestecat, insa restrictiile sunt, de regula, referitoare la alimente nesanatoase, asadar, tot raul spre bine.
  4. Cei care poarta aparat dentar au vorbirea afectata. Daca porti un aparat dentar lingual este posibil sa fie adevarat. Daca porti un aparat dentar normal, insa, lucrurile sunt total diferite. Vei putea vorbi fara probleme.
  5. Cei care poarta aparat dentar fac mai repede carii. Atata vreme cat igiena dentara este efectuata corect, nu exista riscul de aparitie a cariilor. Este adevarat ca igiena trebuie sa fie sporita, mai ales in zonele unde se afla braketii aparatului, deoarece acestia pot sa acumuleze bacterii.
  6. Tratamentul ortodontic poate sa dureze foarte mult. Convingerea populara este ca tratamentul cu aparat dentar dureaza chiar si 3 ani. De fapt, aparatele moderne sunt facute in asa fel incat sa ofere rezultate in 6-18 luni. Doar in cazurile mai dificile durata poate sa fie mai mare de atat.

Intr-adevar, atunci cand porti aparat dentar trebuie sa faci anumite sacrificii si sa ai un buget special pentru asta. Nimic nu se compara, insa, cu un zambet perfect.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)