Cum sa alegi pediatrul potrivit pentru copilul tau

pediatru-copil

Ai descoperit recent ca esti insarcinata si astepti cu nerabdare sa iti strangi pruncul la piept. Pe parcursul urmatoarelor saptamani va trebui sa iei cateva decizii. Una dintre cele mai importante chestiuni cu care te vei confrunta este alegerea unui pediatru pentru copilul tau.

Exista mai multe lucruri pe care va trebui sa le iei in considerare atunci cand alegi un pediatru daca vrei sa fii sigura ca acesta va fi persoana cea mai potrivita care sa se ocupe de sanatatea copilului tau. In acest caz, este nevoie de o cautare mai ampla, pe care sa o faci inainte de nasterea bebelusului, astfel incat pediatrul sa il poata consulta imediat dupa venirea sa pe lume. 

Ce iti ofera asigurarea de sanatate de care dispui?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci cand cauti pediatrul potrivit pentru copilasul tau este sa verifici ce anume iti ofera cu exactitate asigurarea ta medicala. In mod ideal, vei dori sa alegi un doctor care este acoperit de aceasta asigurare. Societatile de asigurari au, in general, liste de clinici sau de medici pentru fiecare specialitate la care sa apelezi. In Romania, toti angajatii ar trebui sa dispuna de o asigurare medicala care sa le ofere accesul gratuit la un pediatru. 

Imagine similară

Vorbeste cu obstetricianul tau.

Obstetricienii cunosc care sunt cei mai buni pediatri din oras, prin urmare cererea unui sfat din partea lui ar putea fi o idee destul de buna. Ideal ar fi ca cei doi, obstetricianul si pediatrul, sa faca parte din aceeasi retea de spitale pentru a exista o comunicare cat mai facila si mai buna intre cei doi. 

Cere ajutorul prietenilor si familiei.

Una dintre cele mai bune surse pe care trebuie sa le folosesti atunci cand cauti un pediatru pentru copilul tau sunt chiar familia si prietenii tai. Intreaba-i daca au vreo recomandare buna pentru tine. Daca cei apropiati tie au incredere in anumiti medici si au avut experiente pozitive cu ei, nu ar fi rau sa apelezi si tu la serviciile medicilor respectivi. 

Intalneste-te cu cativa pediatri si analizeaza-i inainte de a lua o decizie.

Odata ce ai facut rost de cateva nume, ai putea sa stabilesti cate o intalnire cu doctorii selectati. Pediatrii sunt obisnuiti sa se intalneasca cu parintii potentialilor pacienti inainte de venirea pe lume a copilasilor. In mod ideal, atat tu cat si partenerul tau trebuie sa fiti prezenti la intalnirile cu pediatrii selectati astfel incat sa puteti lua o decizie comuna. Retine ca, desi multi doctori ofera o vizita prenatala gratuita, unii percep o taxa. 

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)