Cum sa iti creezi un spatiu de locuit minimalist

interior-design

Cele mai multe aspecte ale vietii noastre pot parea aglomerate, ocupate si stresante, motiv pentru care cu totii cautam un loc de destres intr-un mediu pasnic si linistit. De ce sa nu faci acel loc la tine acasa?

Cand te gandesti la minimalism, zicala “mai putin inseamna mai mult” se potriveste perfect. Dar un spatiu minimalist presupune mult mai mult decat sa-ti golesti, pur si simplu, casa de dezordine. Ideea de minimalism presupune un mod de decorare cat mai simplu al casei si de a crea un aspect cat mai curat si mai putin aglomerat.

Minimalismul te ajuta sa te concentrezi asupra altor aspecte ale vietii tale si ajuta totodata la imbunatatirea sanatatii fizice si mentale, creand in acelasi timp atractivitate vizuala. In randurile ce urmeaza iti vom oferi cateva motive sa adaugi mai mult minimalism vietii tale.

Iti va fi mult mai usor sa faci curatenie in casa.

Mai putine piese de mobilier si articole de decor inseamna mai putine suprafete de curatat.

Spatiul tau de locuit va fi mult mai atragator.

Acele linii simple in tonuri albe, bej si gri ce creeaza un decor minimalist ne plac tuturor, dar trebuie sa stii ca nu ai nevoie de un plan de design modern pentru a obtine un aspect minimalist al casei tale. Reducerea lucrurilor iti poate face spatiul mult mai atragator. Depoziteaza articolele inutile in sertare sau cosuri elegante in loc sa le tii pe mese sau rafturi. Schimba modelele mari in culori aprinse cu modele in tonuri naturale si simple atunci cand vine vorba de perne, cuverturi, covoare, perdele si decoratiuni interioare.

Vei avea parte de mai putin stres.

Mai putina dezordine inseamna automat mai putina bataie de cap. Cand casa ta este imbulzita de fel si fel de obiecte, mintea ta se simte si ea aglomerata, astfel ca iti este mai greu sa indeplinesti sarcinile de zi cu zi si sa te relaxezi in propriul spatiu. Elibereaza-ti casa pentru a-ti limpezi mintea si scoate din cale acele sarcini inutile pentru a-ti acorda tie mai mult timp.

Sursa poza: https://prodecocasa.ro/produs/figurina-leoaica-65cm/

In cele din urma, cand alegi sa iti creezi un spatiu de locuit minimalist, poti sa pui accent pe calitate in locul cantitatii. Fiecare articol pe care il plasezi in casa ta nu ar trebui sa adauge doar o nota personala, ci ar trebui sa fie o piesa de calitate de care sa te bucuri in fiecare moment.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)