De ce si cand sa apelezi la un atelier de croitorie?

croitorie

Haina il face pe om. Cu siguranta ai auzit adeseori aceasta expresie si cel mai probabil ii dai dreptate. O altfel de prestanta are un barbat imbracat intr-un costum elegant, calcat la dunga decat un barbat imbracat in sort si tricou.

Oricat am spune ca nu conteaza cum te imbraci, in mediul profesional sau in mediul business hainele iti pot contura imaginea.

Din fericire, exista haine peste tot. In toate mall-urile exista magazine de haine, mediul online este plin de oferte si in afara mall-urilor exista magazine dedicate.

Din pacate, nu toti oamenii sunt potriviti pentru hainele din comert. De multe ori, modul in care sunt construite hainele nu se muleaza pe corpul tau, ceea ce iti lasa o singura solutie: un atelier de croitorie.

Cand si de ce sa apelezi la un atelier de croitorie?

Exista o multime de situatii in care un atelier de croitorie poate fi cea mai buna solutie pentru tine:

  • Atunci cand esti foarte inalt, ai greutate mare sau din contra, esti o persoana foarte mica. De regula, este greu sa gasesti haine pe marimile tale;
  • Atunci cand vrei sa ai haine personalizate, construite dupa preferintele tale;
  • Atunci cand ai o anumita viziune asupra outfitului pe care vrei sa il porti si nu gasesti nimic asemanator in comert;
  • Atunci cand ti-ai luat haine din comert dar le vrei modificate;
  • Atunci cand iti doresti haine dintr-un anumit material sau din diverse combinatii de materiale.

In general, daca apelezi la un atelier de croitorie iar croitorii au experienta si talent, poti obtine haine de-a dreptul impresionante si poti iesi din tipare.

Este adevarat ca de cele m ai multe ori hainele facute in atelierele de croitorie sunt destul de costisitoare. O astfel de investitie merita insa, in conditiile in care acestea sunt construite perfect pentru corpul tau, pot fi foarte rezistente si pot contribui la imaginea ta generala.

Care sunt serviciile pe care ti le poate oferi un atelier de croitorie?

Pe langa croitoria propriu zisa iti poate oferi si servicii de design si consultanta, realizare de tipare sau realizare de prototipuri. Daca vrei sa dezvolti o afacere cu haine si nu esti croitor, tot la un atelier este bine sa apelezi.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)