Destinatii din Romania numai bune de vizitat toamna

pensiune-ferma-club

Fiecare anotimp are paradisul sau. Chiar daca lasam zilele calduroase de vara, plajele si bronzul, toamna ne intampina nu doar cu ploaie si vreme racoroasa, dar si cu cele mai incantatoare culori pe care le putem intalni in natura. De aceea, este intotdeauna o idee grozava sa te refugiezi cateva zile intr-o vacanta in una dintre aceste destinatii ce se gasesc in Romania, destinatii ce par a fi mai frumoase toamna decat in orice alt anotimp.

Lacul Rosu

Situat la poalele Muntelui Hasmasul Mare, aproape de spectaculoasele chei ale Bicazului, Lacul Rosu este extrem de pitoresc in zilele de octombrie, cand frunzele copacilor ce il inconjoara se prezinta in culori aramii, caramizii, aurii si verzi. Acest lac de baraj natural a luat nastere in anul 1838 in urma prabusirii unui versant.

De stiut ca valea in care se gaseste Lacul Rosu este mai mereu ferita de frig si de vant, asadar este un loc in care nu vei dardai de frig nici macar in cele mai friguroase zile de toamna.

Lacul Roșu - Cum Ajungi La El și Ce Poți Face în Zonă | Libertatea
Sursă: Shutterstock Drepturi de autor: Copyright (c) 2019 Vadym Lavra/Shutterstock.

Breb, Maramures

Un alt loc in care te poti bucura de venirea toamnei este, cu siguranta, Breb, o localitate fermecatoare din Maramures. De indata ce ajungi aici, te poti bucura din plin de aerul proaspat de munte, de traditiile romanesti vechi de ani si ani si de mancarea locala ce niciodata nu dezamageste. De admirat aici detaliile pictate pe casele taranesti, portile sculptate maramuresene si, nu in ultimul rand, celebrul port popular.

Sibiu

Sibiul este acel gen de oras pe care, indiferent in ce perioada a anului il vizitezi, mereu te incanta. Plimba-te prin Piata Mare si Piata Mica pentru a admira frumoasa arhitectura medievala prezenta in multiple culori. De asemenea, traverseaza Podul Minciunilor, viziteaza Muzeul Brukenthal, fa un tur al Zidurilor Cetatii si exploreaza la pas Orasul Vechi.

Viscri

Daca nu ai vizitat pana acum faimosul sat sasesc Viscri aflat in regiunea Transilvaniei, ei bine, iti recomandam sa o faci in aceasta toamna, mai ales ca acum, nemaifiind vara, turistii sunt prezenti intr-un numar mult mai mic. Viscri este cunosct pentru faptul ca adaposteste una dintre cele mai vechi biserici fortificate din Transilvania (parte a Patrimoniului Mondial UNESCO), dar si o casa traditionala ce apartine chiar Printului Charles, casa ce poate fi vizitata de catre publicul larg. Asadar, daca ajungi in localitate, nu ezita sa faci o vizita celor doua atractii turistice.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)