Găsirea uleiului esențial potrivit pentru tine

Găsirea-uleiului-esențial-potrivit-pentru-tine

Popularitatea medicinei complementare și alternative a crescut în ultimele decenii, iar uleiurile esențiale fac parte din aceasta. De fapt, conform analizei globale a pieței de aroma terapie, se preconizează o creștere a pieței globale de aroma terapie cu 8% între 2017 și 2024.

Vrei să beneficiezi și tu de aceste uleiuri calitative, la prețuri excepționale?

Inscrie-te Acum

Dar ce sunt uleiurile esențiale?

Aceste uleiuri incredibil de puternice – dintre care unele au fost în jurul nostru de secole – sunt extrase din plante pentru a le capta aromele, mirosurile și proprietățile benefice generale.

Înainte de a începe, există câteva aspecte de bază care trebuiesc amintite atunci când lucrați cu uleiuri esențiale: Atunci când aplicați uleiuri esențiale, utilizați întotdeauna un ulei purtător. Acestea sunt uleiurile folosite pentru diluarea celor esențiale, cum ar fi ulei de nucă de cocos sau jojoba. Faceți întotdeauna un test de alergie înainte de a aplica uleiurile pe piele. Multe uleiuri esențiale sunt toxice și nu trebuiesc luate pe cale orală decât în ​​cazul în care sunt prescrise de către un medic specialist. Cumpărați uleiuri esențiale pure. Există tot felul de variante și uleiuri care nu aduc aceleași avantaje. Dacă sunteți în căutare de uleiuri esențiale, dar nu sunteți siguri de unde să începeți, am format o listă amplă despre unele dintre cele mai populare și mai benefice. Continuați să citiți pentru a vedea ce uleiuri pot satisface cel mai bine nevoile dvs.

Tipuri de uleiuri esențiale:

 • Lavandă

Acest ulei incredibil de popular are tot felul de beneficii. Acest miros floral subtil poate ajuta oamenii să se relaxeze și să doarmă. Mai mult, lavanda a fost folosită pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de cap, reducerea mâncărimilor și umflăturilor cauzate de mușcăturile insectelor.

Siguranță: Există câteva efecte secundare cunoscute. Acestea includ greață, vertij, frisoane și vărsături. De asemenea, poate irita pielea dacă aveți intoleranță.

 • Mușețel

Dispunând de o combinație florală excelentă, acest ulei este foarte calmant atunci când este difuzat și inhalat prin abur. În timp ce acest ulei este excelent pentru calmarea minții, este la fel de util pe piele și a fost utilizat pentru tratarea unor afecțiuni precum inflamația și eczema.

Siguranță: Evitați utilizarea în cazul în care sunteți alergic/ă

 • Trandafir

Când mirosul dulce, floral de ulei de trandafir este inhalat, s-a dovedit a ajuta la reducerea anxietății. Proprietățile sale antioxidante sunt folosite pentru a ajuta la tratarea acneei si pentru îmbunătățirea aspectului tenului pentru un look mai tânăr.

Siguranță: Poate apărea iritarea pielii atunci când este utilizat local, deci asigurați-vă că utilizați mai mult ulei purtător dacă doriți să aveți parte de beneficiile îngrijirii cu ajutorul uleiului de trandafir.

 • Isop

Acest ulei esențial, parfumat, pe bază de plante și foarte dulce, poate fi folosit pe piele pentru a ajuta la minimizarea cicatricilor, scăderea inflamației și pentru a acționa ca agent general de vindecare.

Siguranța: Nu utilizați isopul dacă sunteți gravidă sau aveți o istorie de convulsii.

 • Ylang ylang

Acest ulei de flori emite o aromă picantă, dar dulce și a fost sugerat ca ajutor în relaxarea corpului, un constructor de stimă de sine și poate chiar să acționeze ca un repelent față de anumite insecte. Se întâlnește frecvent în produsele cosmetice și în diferite tratamente de înfrumusețare.

 • Lămâie

Acest ulei de citrice este încărcat cu antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamației, lupta împotriva anemiei, stimularea nivelurilor de energie și ameliorarea greții.

Siguranță: Puteți să-l utilizați pe piele, dar amintiți-vă: pentru că este incredibil de fotosensibil, ar trebui să-l utilizați doar noaptea și să-l spălați dimineața. Nu expuneți pielea la lumina soarelui atunci când utilizați ulei esențial de lămâie.

 • ArboVitae

Acest ulei mai puțin cunoscut emite un miros lemnos și se spune că ajută la reducerea stresului. Beneficiul său principal este capacitatea sa de a promova un ten sănătos și strălucitor.

Siguranța: Dacă inhalați prea mult, prea repede, acesta poate irita plămânii și tractul respirator. Nu-l luați pe cale orală, deoarece s-a dovedit a fi toxică.

 • Portocale

Nu este o surpriză faptul că acest ulei – plin de vitamina C are tone de beneficii pentru îngrijirea pielii atunci când este aplicat. Acest ulei se găsește într-o varietate de produse de frumusețe și promite să facă pielea mai luminoasă, mai fină și mai clară. În ceea ce privește beneficiile bazate pe sănătate, studiile au constatat că uleiul de portocale poate ajuta la tratarea anxietății.

Siguranță: Acest ulei de citrice îndrăzneț și dulce nu este lipsit de riscuri. Diluați-l bine. Nu aplicați niciodată direct pe piele, altfel pot apărea roșeață și umflături. Asigurați-vă că evitați să petreceți mult timp la soare imediat după aplicare.

 • Helichrysum

Acest ulei -care miroase ca un amestec de miere și fân – prezintă proprietăți antioxidante, antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare, care pot contribui la promovarea sănătății interne și externe. Atunci când este aplicat pe piele, studiile au descoperit că poate ajuta la tratarea ridurilor, acneei și psoriazisului.

Siguranță: Se consideră, în general, că este un ulei sigur și se spune că produce reacții alergice puține, ceea ce îl face o opțiune ideală pentru cei cu sensibilitate cutanată.

 • Oregano

Acest ulei esențial condimentat are avantaje antibacteriene, antivirale si antifungice care pot ajuta la tratarea infecțiilor bacteriene, a psoriazisului si a acneei. Un studiu a constatat că are proprietăți puternice antioxidante și ar putea ajuta la tratarea febrei și a simptomelor respiratorii. Mirosul său ascuțit, picant, poate fi folosit în aroma terapie sau aplicat local pentru a profita de beneficiile sale.

Siguranța: dacă sunteți gravidă sau alăptați, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza ulei de Oregano.

 

Accesorii pentru uleiuri esențiale

Odată ce ați găsit uleiurile esențiale potrivite pentru dvs., de ce să nu investiți în câteva accesorii? De la sertare pentru depozitarea sticlelor și a difuzoarelor, la articole care vă ajută să vă bucurați de uleiurile esențiale, există o mulțime de articole de ales.

 • Un sertar pentru uleiurile dumneavoastră
 • Dacă veți constata că sticlele dvs. de ulei esențial încep să ocupe prea mult spațiu și sunt totodată dezorganizate, un organizator pentru uleiuri este cu siguranță de dorit.

Deși încă este nevoie de multă cercetare pentru a sprijini pe deplin uleiurile esențiale ca o modalitate de tratare a diferitelor probleme de sănătate, există o serie de beneficii care merită explorate. Amintiți-vă că uleiurile esențiale trebuiesc diluate într-un ulei purtător înainte de aplicarea pe piele. De la atenuarea mușcăturilor de insecte, până la a da casei un miros îmbietor, uleiurile esențiale oferă o gamă largă de beneficii potențiale.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)