Metode de ameliorare a stresului pentru mamele care lucreaza

pnd

Mamele care lucreaza sunt in mod constant ocupate si deseori constata ca imprevizibilitatea asociata cu cresterea copiilor mici duce deseori la stres suplimentar. De exemplu, o usoara accidentare a copilului poate da peste cap o zi intreaga (atat pentru copil, cat si pentru mama). Iar un asemenea moment nu are cum sa fie lipsit de stres si de griji.

Daca o mama care lucreaza este mereu preocupata si stresata, poate fi mai putin eficienta la locul de munca si totodata mai predispusa la a face fel si fel de greseli.

In randurile ce urmeaza vom prezenta cateva metode de ameliorare a stresului pe care le adopta cele mai multe mamici de succes cunoscute:

Planifica dinainte si fii organizata.

A fi organizat este o calitate vitala pentru mamicile care lucreaza. Daca poti sa anticipezi acea accidentare a copilului, atunci ar trebui sa ai la indemana toate lucrurile necesare pentru a-l ingriji pe micut.

Daca planuiesti din timp si iti simplifici rutinele, vei avea parte de mai putine agitatii si vei uita de griji si de stres pe masura ce iti efectuezi sarcinile pe durata zilei.

Stabileste niste limite.

Mamicile care lucreaza joaca multe roluri si vor sa fie cat mai bune cu putinta in toate dintre aceste roluri (de femeie de cariera, de mama, de sotie si de gospodina). Acest lucru duce uneori la sentimentul de a nu putea spune niciodata nu.

Cu toate acestea, pentru ca o mama care lucreaza sa fie cea mai buna, nu trebuie sa spuna da tuturor cererilor. De fapt, a spune “nu” responsabilitatilor care nu sunt vitale pentru succesul ei si al familiei sale ii permite unei mame care lucreaza sa spuna “da” lucrurilor din viata ei care sunt cu adevarat importante. Asadar, impunerea unor limite este esentiala pentru ameliorarea stresului.

Mama, Fiica, Familia, Copilul, Femeie, Fericirea

Ai grija de tine.

Dupa cum stii deja, daca nu esti la maximum din punct de vedere fizic si emotional, nu vei fi performanta la locul de munca si nici acasa.

Daca vrei sa mentii nivelurile de rezistenta si de concentrare necesare pentru a da tot ce este mai bun copiilor tai si pentru a fi eficienta la locul de munca, este important sa ai grija de tine insati. Asta inseamna ca trebuie sa dormi bine, sa mananci sanatos, sa faci miscare, sa socializezi cu prietenii si, nu in ultimul rand, sa te relaxezi.

Stim ca este dificil sa incadrezi toate acestea intr-un program deja incarcat, dar o ingrijire adecvata iti va garanta mai multa productivitate in viata de zi cu zi si la locul de munca si, desigur, mai putin stres.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)