Povestea Alinei Bota, mama antreprenoare de succes

Povestea Alinei Bota, mama antreprenoare de succes

Portalmame este site-ul unde toate mamele de succes isi gasesc un loc pentru a-si spune povestile sau toate povestile. Una dintre mamele de succes din Romania este Alina Bota, cea care a inventat comunitatea mamelor antreprenoare. Ceea ce este impresionant nu este ca a reusit cu un astfel de proiect, ci ca l-a inceput la 40 de ani, atunci cand avea deja un copil si o cariera de succes.

De-a lungul timpului, Alina Bota a lucrat in presa, a fost manager in domeniul asiguarilor de viata si dupa 18 ani a ajuns la concluzia ca viata de corporatist nu i se potriveste, pentru ca nu are unde sa mai creasca.

Decizia de a intra in zona de antreprenoriat i-a permis sa seconcentreze pe familie si sa invete din propriile experinte.

Un prim pas spre viata d antreprenoare a fost afacerea de yachting. A fost un succes, insa pasul urmator a fost transformarea personala in trainer. A creat un program de training in 10 pasi pentru antreprenori si a reusit sa creeze comunitatea Mamprenoare.

Imagini pentru Povestea Alinei Bota

De ce Mamprenoare?

Pentru ca s-a gandit ca o comunitate de antreprenoare ar fi extrem de eficienta pentru fiecare membra. Grupul a luat nastere in Cluj, insa s-a extins in mai toate orasele mari ale tarii si inclusiv in Belgia, Elvetia, Uk sau Franta.

De asemenea, comunitatea este creata pentru femeile care isi creaza un business in perioada concediului de maternitate, atunci cand au mai multa creativitate datorita emotiilor la care sunt supuse.

Ce se intampla in cadrul sedintelor Mamprenoare?

Aceste sedinte nu sunt neaparat un hub de business, ci mai degraba intalniri intre persoane cu aceleasi valori. Din comunitate nu fac parte doar mame, ci si femei care nu au copii. Aeseori, in cadrul seintelor exista o multime de discutii despre copii iar partea cea mai interesanta este ca nu exista nicio taxa de membru. Pur si simplu, mamele care doresc sa se bucure de un mediu business sanatos si sa invete cat mai mult o pot face prin simpla participare la un workshop de atreprenoriat.

Scopul comunitatii pentru viitor este acela de a deveni vocala si a putea sa schimbe inclusiv legislatia. Cel mai probabil, la ritmul de crestere al comunitatii, acest lucru este cat se poate de posibil.

informatii de pe www.start-up.ro 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *