Probleme frecvente cu care se confrunta mamele care lucreaza

Probleme frecvente cu care se confrunta mamele care lucreaza

Inainte, majoritatea femeilor erau obligate sa fie mame cu norma intreaga. Cu toate acestea, in ultimele decenii, numarul femeilor care imbratiseaza cariere a crescut extrem de mult. Acest lucru vine insa cu cateva probleme. Este posibil ca o femeie sa se ocupe eficient de ambele responsabilitati simultan si a fi o mama care lucreaza este o alegere inteligenta? Hai sa aflam!

Desi conceptul de mama care lucreaza era strain si tabu in trecut, conditiile economice actuale din intreaga lume au facut dificil ca familiile sa traiasca in mod confortabil doar cu un singur salariu. De asemenea, femeile au atins cote mari in educatie si sunt mult mai calificate decat erau acum cativa ani. Acum poate fi necesar ca femeile sa-si asume responsabilitati suplimentare si sa contribuie la veniturile familiei.

In ciuda contributiilor pe care femeile le-au adaugat la forta de munca, cei mai multi tati care lucreaza nu si-au marit cota lor din volumul de munca acasa. Asta inseamna ca mamele sunt in mare masura responsabile pentru treburile casnice si ingrijirea copiilor si astazi. Evident, urmarea unui astfel de stil de viata isi va avea efectele asupra bunastarii psihice si fizice a femeii.

Probleme frecvente cu care se confrunta mamele care lucreaza

Iata cateva dintre cele mai intalnite probleme cu care se confrunta mamele care lucreaza:

Costuri suplimentare

Datorita faptului ca ambii parinti lucreaza, trebuie angajate servicii de ingrijire pentru copii. Aceste facilitati consuma o mare parte din venitul familiei, care include si castigurile mamei. Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta mamele care lucreaza.

Stres

Cercetatorii din intreaga lume au descoperit ca nivelul de stres al mamelor care lucreaza este mult mai mare in comparatie cu cel al femeilor care isi dedica tot timpul fie pentru a fi parinte, fie pentru a munci. Gestionarea ambelor roluri si multitasking-ul constant pot fi foarte solicitante. Acest lucru duce adesea la frustrari si furie, ceea ce duce la vinovatie si chiar mai mult stres. Aceasta problema este si mai pronuntata la mamele singure. Studiile au aratat, de asemenea, ca majoritatea dintre ele ar dori sa devina mame cu norma intreaga sau sa lucreze de acasa, daca situatia lor financiara le permite acest lucru.

Probleme de sanatate

Excesul de munca cu care se confrunta mamele care lucreaza pune multa presiune asupra diferitelor parti ale corpului, ceea ce duce la diverse probleme de sanatate, cum ar fi astm, artrita, probleme cardiace, privarea de somn si dureri corporale pe termen lung.

Nicoleta

Author Since:  august 4, 2022

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)