Sfaturi de la mame de succes, pentru toate mamele singure care vor succes

Jordan-work-from-home

A fi mama este o provocare care iti fura dn timpul liber si ti-l directioneaza catre noul suflet al familiei. Daca vrei sa fii si mama si sa ai si succes in viata profesionala, aspiratia ta este spre o super eroina. Daca esti si singura, lucrurile sunt din ce in ce mai grele. Din fericire, exista o multime de super eroine in aceasta lume, care cresc copii, dezvolta afaceri si au timp si pentru ele. Cei de la Entrepreneur le-au gasit si au cules de la ele sfaturi utile pentru toate mamele care aspira spre o viata plina de succes.

  1. Profita de toate provocarile pe care ti le ofera viata de mama singura! Atunci cand iti cresti copilul singura, apar o multime de provocari si de greutati pe care alte persoane nu le resimt. Toate acestea sunt skilluri excelente pentru viata de business women, oferindu-ti un mare atu in fata altor femei.
  2. Scapa de persoanele toxice din jurul tau. Co-fondatoarea BlogHer, Lisa Stone, considera ca persoanele din jur influenteaza foarte mult rata de succes a unei persoane. Daca ai in jur oameni care te descurajeaza sau iti transmit o stare de spirit neplacuta, indeparteaza-te de ei!
  3. Include-ti copiii in business. Cu siguranta, este dificil sa faci si business si sa cresti copii n acelasi timp. Din fericire, cele doua activitati pot fi unite, intr-un fel sau altul. Conform antreprenoarei Lauren Thom, afacerile care implica si copii sunt cele mai potrivite pentru o mama. In felul acesta obtii si o educatie antreprenoriala foarte buna pentru cei mici.
  4. Nu uita de pauze. Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese. Poate nu este chiar asa, insa conform Karlei Campos, o mama singura care a crescut 3 copii si a dezvoltat o companie de mare succes in social media, timpul personal este foarte important. Fie ca este vorba despre mici vacante, iesiri in oras sau simple momente de relaxare, cateva ore departe de copii si de afacere sunt esentiale.
  5. Nu renunta! Daca ai o idee de business incearca sa nu renunti, oricat de greu ar parea la inceput si oricat de multe piedici intampini. Nu exista idee proasta, exista doar o idee care nu este dusa pana la capat. Fii flexibila si atunci cand intampini probleme incearca sa modifici cate ceva la ideea ta, pentru a o transforma intr-un real succes.
  6. Focuseaza-te pe lucrurile pozitive! Este sfatul Nataliei Angelillo, o mama cu peste 20 de ani experienta in dezvoltarea de brand si de strategii de business. Statistic, persoanele care se focuseaza mereu pe lucrurile pozitive au un succes mult mai mare decat cele care vad mult mai multe parti negative in activitatile pe care le fac.
  7. Nu te intalni cu barbati competitivi si gelosi. De cele mai multe ori, iti vor pune conditii sa renunti la business pentru ei. Incearca sa te orientezi spre persoane care au aceleasi teluri ca si tine si care te inteleg.

Succesul vine cu munca si cu oorganizare foarte buna a timpului. Odata ce l-ai obtinut, vei descoperi ca totul merge de la sine si ca este extrem de usor sa fii mama singura, cu o afacere de succes.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)