Si mama si femeie de cariera – Iata care sunt avantajele

mama-femeie-cariera

Unul dintre cele mai bune lucruri la care suntem martori in secolul acesta este faptul ca femeile au aceleasi drepturi ca si barbatii si ca au dovedit ca pot indeplini roluri vitale si cruciale in societate. Femeile din ziua de azi nu mai sunt ca cele din trecut, care obisnuiau sa fie suprimate de barbati; sunt independente, puternice si mai rezistente ca niciodata. Conceptul ca femeia trebuie sa fie gospodina si sa stea mereu acasa s-a schimbat foarte mult, astfel ca rareori vedem acest exemplu in care femeile prefera sa ramana acasa, mai degraba decat sa isi urmeze obiectivele si cariera.

In zilele noastre, observam mame care lucreaza in aproape toate domeniile, iar acest lucru le ofera o multime de avantaje.

Acestea fiind spuse, iata care sunt principalele avantaje de a fi si mama si femeie de cariera:

Viata sociala.

Mediul de lucru este un privilegiu pe care il au mamicile care lucreaza atunci cand se bucura de discutiile cu colegii, de intalniri si de oportunitatea de a avea lucruri despre care sa vorbeasca, altele decat copiii. Imagineaza-ti cat de plictisitor poate sa fie sa te gandesti si sa vorbesti doar despre scutece, jucarii si scoli. O mama are, de asemnea, sansa de a-si insoti copiii la iesirile cu colegii de munca si copiii lor; este o situate ce vine numai cu castiguri, deoarece, in acest fel, ea isi petrece timpul atat cu familia, cat si cu prietenii.

Home Office, Mama, Mother, Work, Office, Children

Copiii devin mai usor independenti.

Cand un copil isi da seama ca mama si tatal lui nu stau in jurul sau toata ziua, el invata mai usor sa faca lucrurile pe cont propriu. Invata devreme cum sa isi pregateasca micul dejun, cum sa isi faca patul, cum sa isi faca ordine in camera si multe alte sarcini pe care inainte le facea mama lui. In acest fel, copilul va fi un viitor adult independent, care poate indeplini singur toate sarcinile gospodariei fara a se baza pe parinti.

Suport financiar.

Salariul unei mame care lucreaza poate fi un atu important pentru stabilitatea si confortul familiei. Astfel, copilul din casa in care lucreaza ambii parinti va avea luxul de a-si cumpara mai multe jucarii si haine la moda, precum si optiuni pentru mai multe cursuri, cum ar fi lectii de muzica, dans, inot, fotbal sau karate.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)