Tot ce trebuie sa stii despre croitorie

2-1

Cu totii am fost in acea situatie de a sta in fata garderobei noastre, tinand in mana un articol pe care nu l-am mai purtat de luni de zile sau privind intr-o oglinda si gandindu-ne: “Daca ar fi mai scurt / mai lung / mai strans / mai larg.” Poate ca am cumparat articolul la reducere sau poate ca au trecut cinci ani de cand l-am purtat ultima oara, iar acum pur si simplu nu se mai potriveste. A-l duce la croitor sau a-l dona? Aceasta este intrebarea pe care ne-o punem de fiecare data cand ne gasim in aceasta situatie. Raspunsul potrivit este prima varianta, de a merge la croitor. In randurile ce urmeaza iti vom spune tot ce este esential despre croitorie.

Cum stii daca ar trebui sa mergi la un atelier de croitorie?

Ai o piesa vestimentara care se potriveste peste tot, mai putin intr-o anumita parte? Trebuie micsorata putin in talie? Tivul este prea lung? Daca trebuie facuta doar o modificare sau doua, ar merita sa mergi cu acea piesa la un atelier de croitorie. Daca doresti sa schimbi complet dimensiunea si stilul hainei, atelierul de croitorie ar putea sa nu fie chiar locul cel mai potrivit pentru tine.

Ce sunt tiparele de croitorie?

Frecvent auzim de tipare croitorie, insa nu stim exact ce sunt acestea. Ei bine, tiparele de croitorie se refera la reprezentarea pe hartie a piesei vestimentare ce urmeaza sa fie confectionata. Asadar, acestea sunt un ghid ce trebuie urmat in momentul in care croitorul taie materialul.

Cat costa croirea unei piese vestimentare?

Costurile variaza pentru croitorie si depind de tipul de material, de timpul necesar si de expertiza persoanei care efectueaza lucrarea. Daca ai nevoie de un tiv simplu, costul nu ar trebui sa fie mai mare de cateva zeci de lei. Daca insa trebuie sa ajustezi silueta unei rochii, ar putea fi necesar sa scoti din buzunar 100 de lei sau mai mult.

In final, trebuie sa te intrebi daca actualizarea unei piese vestimentare te va face sa o porti tot timpul sau o face pur si simplu purtabila. Apelarea la serviciile unui croitor este cu siguranta necesara in multe momente, in special atunci cand dorim sa aratam perfect in acel articol vestimentar care ne place atat de mult si la care nu vrem sa renuntam. Totodata, ajustarea pieselor vestimentare la un atelier de croitorie te poate ajuta sa economisesti bani, sa arati mai bine si sa ai mai multa incredere in tine.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)