Uleiurile esențiale pot acționa ca amelioratori de durere?

uleiuri-esentiale-ameliatori-de-durere

La ce folosesc uleiurile esențiale?

Dacă medicamentele nu vă ușurează durerea, este posibil să fiți interesat în găsirea unor soluții alternative pentru ameliorarea durerii. Uleiurile esențiale pot fi o modalitate naturală de a calma durerea. Uleiurile esențiale sunt substanțe foarte aromate care se găsesc în petale, tulpini, rădăcini și alte părți ale plantelor. Acestea sunt în general scoase din plante prin distilare cu abur. Uleiul rezultat din această tehnică seculară poate îmbunătăți bunăstarea fizică, emoțională și psihică. Fiecare tip de ulei are propriul său miros unic și beneficii. Aceste uleiuri pot fi utilizate individual sau ca amestecuri. Cercetătorii au găsit dovezi care sugerează că anumite uleiuri pot trata simptomele unor afecțiuni, cum ar fi:

 • Inflamația
 • Durerile de cap
 • Depresia
 • Tulburările de somn
 • Problemele respiratorii

Vrei să beneficiezi și tu de aceste uleiuri calitative, la prețuri excepționale?

 

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin cât de importante pot fi uleiurile esențiale pentru gestionarea durerii. Deși nu există nici un rău în adăugarea de uleiuri esențiale la planul actual de gestionare a durerii, acestea ar putea să vă permită să reduceți dozele de medicamente.

Ce spun cercetările

Uleiurile esențiale pot varia în ceea ce privește puritatea, rezistența și calitatea. Asigurați-vă că achiziționați numai uleiuri esențiale de la branduri de renume. Uleiurile esențiale pot fi inhalate sau aplicate în diverse zone ale corpului atunci când sunt amestecate cu un ulei purtător.

 • Nu aplicați niciodată uleiuri esențiale nediluate direct pe piele.
 • Nu înghițiți uleiuri esențiale.
 • Faceți un test de piele înainte de a aplica uleiuri esențiale diluate pe piele.

Următoarele uleiuri esențiale pot ajuta la ameliorarea durerii.

Lavandă

Potrivit unui studiu din 2013, uleiul esențial de lavandă poate ajuta la tratarea durerii la copii, în urma amigdalectomiei. Copiii care au inhalat mirosul de lavandă au putut reduce doza zilnică de acetaminofen post operator. Cercetătorii unui studiu din 2015 au constatat că uleiul esențial de lavandă poate fi un analgezic și antiinflamator eficient. Atunci când uleiurile esențiale de lavandă diluate au fost aplicate local în timpul unui test, acestea au oferit o ameliorare a durerii comparabilă cu cea a medicamentelor. Acest lucru sugerează că lavanda ar putea fi utilizată pentru a ajuta la tratarea durerii și a oricărei inflamații asociate. Un alt studiu din 2012 a testat capacitatea uleiului esențial de lavandă de a reduce durerea la persoanele care suferă de migrene. Rezultatele au arătat că inhalarea mirosului de lavandă a fost eficace in diminuarea severității simptomelor migrene.

Ulei de trandafiri

Multe femei prezintă crampe abdominale în timpul menstruației. Aromatoterapia cu ulei esențial de trandafir a fost demonstrat ca ameliorează durerea asociata cu menstruația. Cercetările din 2013 sugerează că aromoterapia cu ulei de trandafir poate fi, de asemenea, eficientă în ameliorarea durerii cauzate de pietrele la rinichi când este cuplată cu terapia convențională.

Ulei esențial de Bergamot

Aromaterapia cu ulei esențial de Bergamot este folosită pentru a trata durerea neuropată, care este adesea rezistentă la medicamente pentru durere. Rezultatele unui studiu din 2015 au constatat că această terapie are succes în reducerea durerii neuropatice.

Amestecuri de ulei esențial

Cercetătorii din cadrul unui studiu din 2012 au descoperit că un amestec de uleiuri esențiale este eficient în reducerea durerii menstruale în termeni de severitate și durată. Participanții au folosit o combinație care conține levănțică, salvie și maghiran pentru a-și masa zilnic abdomenul inferior. Potrivit unui alt studiu în 2013, un amestec de ulei esențial a reușit să reducă disconfortul și sângerările menstruale. Participanții au fost masați cu un amestec de scorțișoară, cuișoare, trandafir și levănțică în ulei de migdale dulci. Au fost masați o dată pe zi timp de șapte zile înainte de menstruație. Un alt studiu a arătat potențialul unui amestec de ulei esențial pentru reducerea durerii și reducerea depresiei la persoanele cu cancer terminal. Acești participanți au avut mâinile masate cu bergamot, lavandă și tămâie în ulei de migdale dulci.

Cum să utilizați uleiuri esențiale pentru ameliorarea durerii

Asigurați-vă că utilizați un ulei de purtător pentru diluarea uleiului esențial ales. Aplicarea unui ulei esențial nediluat poate cauza iritarea și inflamația pielii. Uleiurile uzuale de purtător includ:

 • Ulei de nucă de cocos
 • avocado
 • migdale dulci
 • sâmbure de cauză
 • susan
 • Jojoba
 • semințe de struguri

În general, trebuie doar să utilizați câteva picături de ulei esențial. Doza poate varia, dar o regulă bună este adăugarea a aproximativ 10 picături de ulei esențial la fiecare lingură de ulei purtător. Înainte de a utiliza un ulei esențial nou, efectuați un test de piele pentru a verifica efectele asupra pielii. Dacă nu aveți nici o iritare sau disconfort în decurs de 24 până la 48 de ore, uleiul trebuie să fie sigur pentru utilizare.

Masaj

Masarea uleiului esențial pe piele poate ajuta la relaxarea mușchilor si la ameliorarea durerii. Puteți practica masajul individual sau optați pentru un masaj profesional care utilizează uleiuri esențiale.

Inhalare

Adăugați câteva picături de ulei esențial ales în difuzor și inhalați aburul într-o cameră închisă. Pentru această metodă nu este necesar ulei de transport. Dacă nu aveți difuzor, puteți umple un vas sau o chiuvetă cu apă fierbinte. Adăugați câteva picături de ulei esențial în apă. Înclinați-vă peste castron sau chiuvetă, acoperiți-vă capul cu un prosop și inhalați aburul. Puteți face acest lucru timp de până la 10 minute.

Baie fierbinte

De asemenea, puteți face o baie fierbinte cu uleiuri esențiale. Pentru a dizolva uleiul esențial, mai întâi adăugați 5 picături (numărul picăturilor se poate schimba în funcție de tipul de ulei esențial) la o uncie de ulei de purtător. Dacă nu doriți ulei în baie, puteți adăuga picăturile la o ceașcă de lapte și uleiul esențial se va amesteca cu grăsimile din lapte. Așezați-vă în cadă și permite-ți uleiului esențial să pătrundă în corp prin piele. Aburul care se ridică din apa fierbinte poate oferi aromaterapie suplimentară. Evitați băile foarte fierbinți, deoarece acestea pot cauza slăbiciune sau amețeli.

Dacă doriți să începeți să utilizați uleiuri esențiale, faceți mai întâi cercetare. Este important să fiți conștient/ă de beneficiile și riscurile unice asociate fiecărui tip de ulei.

 • Asigurați-vă că întotdeauna diluați uleiurile înainte de aplicarea pe piele.
 • Efectuați un test de piele pentru a verifica orice iritare sau inflamație.
 • Evitați utilizarea uleiurilor esențiale în zonele sensibile, cum ar fi în jurul ochilor sau în apropierea rănilor deschise.
 • Întrerupeți utilizarea dacă aveți iritații sau disconfort.
 • Nu ingerați niciodată un ulei esențial.

Dana

Author Since:  iulie 2, 2019

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)